Ana içeriğe atla

Solarwinds

Günümüzde gelişen ağ ve sistem altyapıları beraberinde bazı zorlukları da yanında getirmiştir. Bütünleşik haberleşme altyapılarının kurumlarda kullanımının artması, sanallaştırma ve cloud teknolojisinin ön planda tutulması kurumların yönetim sistem araçlarına (Network Management Systems) ihtiyacına yol açmıştır.
SolarWinds, tam bu noktada global IT sektöründe kendini kanıtlamış olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece ağ ve sistem altyapı yönetimleri değil; sanallaştırma yönetimi, güvenlik yönetimi, veritabanı (database) yönetimi ve yardım masası çözümleri ile bütünleşik olarak hizmet vermektedir.
Network Performance Monitor, Netflow Traffic Analyzer, Network Configuration Manager, IP Address Manager, User Device Tracker gibi ürünleri ile ağ yönetimini sağlamaktadır. SNMP, Netflow ve WMI gibi protokol ve standartlar üzerinden ağınızı yormayarak monitoring ve yönetim yapmanızı sağlar. Ağ performans ve kullanabilirliğini anlık ve uzun süreli bilgi alımları ile basit bir arayüz üzerinden yönetmenizi sağlar. Ayrıca ağ altyapınızda oluşan trafiği “Deep Packet Inspection”, Netflow, port management özellikleri ile uçtan uca analiz etmenizi sağlar.
Bunun yanı sıra, sadece ağ altyapı yönetimini değil sistem altyapı yönetimini de Server & Application Monitor, Virtualization Manager gibi ürünleri ile application ve sunucu performans yönetimi yapmanızı kolaylaştırır. Sunucularınızı multi-vendor ilkesiyle yönetebilen ürünleri vmWare, Hyper-V gibi sanallaştırılmış ortamları tek platform üzerinden yönetmenizi sağlar.
30’a yakın ürün portföyü ile SolarWinds, SC Magazine, Network Computing, Forbes, IT Brand gibi bir çok dergi ve yayında ödül ve dereceleri bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun