Ana içeriğe atla

Windows Server 2012 Kurulumu

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları

Eğer elinizde bir Windows Server 2012 işletim sistemi yoksa, 180 günlük deneme sürümünü aşağıdaki bağlantı üzerinden temin edebilirsiniz.
Windows Server 2012işletim sistemi kurulumu için gerekli olan ön gereksinimler ise aşağıdaki bağlantı üzerinde yer almaktadır.

Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri

Windows Server 2012 Kurulumu için iki seçeneğe sahipsiniz.
  1. Windows Server Core
  2. Windows Server with GUI

Full GUI Kurulum Seçeneği

Bu model alışık olduğunuz geleneksek Windows kurulum modelidir. Kurulan sunucu işletim sistemi üzerinde standart grafik ara yüzü, çeşitli yönetim araçları, masa üstü ve başlat menüleri gibi grafik tabanlı bileşenler bulunur. Tüm Windows Server rolleri bu model üzerinde rahatlıkla çalışabilir.

Server Core Kurulum Seçeneği

Çok daha az disk alanına ihtiyaç duyan, potansiyel atak yüzeyi daraltılmış, daha az bakım ve hotfix gerektiren bir modeldir. Ancak üzerinde standart grafik ara yüzleri ve yönetim araçları bulunmaz. Başlat menüsü ve masa üstü gibi gelenekselleşmiş bileşenler yoktur. Bununla birlikte üzerinde bütün Windows Server rollerini çalıştıramazsınız. Sadece belirli rolleri çalıştırmak üzere tasarlanmıştır. Sunucu üzerinden PowerShell, uzaktan ise RSAT araçları ile yönetim gerçekleştirebilirsiniz.

Server Core üzerinde çalıştırabileceğiniz roller:
  • Active Directory Certificate Services
  • Active Directory Domain Services
  • DHCP Server
  • DNS Server
  • File Services (including File Server Resource Manager)
  • Active Directory Lightweight Directory Services (AD LDS)
  • Hyper-V
  • Print and Document Services
  • Streaming Media Services
  • Web Server (including a subset of ASP.NET)
  • Windows Server Update Server
  • Active Directory Rights Management Server
  • Routing and Remote Access Server and the following sub-roles:
  • Remote Desktop Services Connection Broker
  • Licensing
  • Virtualization

Windows Server 2012 Kurulum Adımları

Kurulum kaynağını gösterin ve sunucuyu boot edin.


Dil, zaman ve klavye ayarlarınızı yapın.

Next ile ilerledikten sonra Install Now diyerek kurulumu başlatın.

Gerekiyor ise ürün anahtarınızı girin.
Eğer bir ürün anahtarı istendiyse ve girdiyseniz, girmiş olduğunuz anahtara göre bir sonraki pencerede sadece kullanma hakkınız olan sürümler listelenir.
Eğer bir deneme kopyası kuruyorsanız sizden ürün anahtarı istenmez, aşağıdaki gibi Standard ve Datacenter sürümlerinin ikisi de kurulum için listelenir.
Windows Server 2012 Standard (Server Core Installation)
Standard sürümün ilk etapta GUI olmayan, Server Core kurulum seçeneğidir.
Windows Server 2012 Standard (Server with a GUI)
Standard sürümün Full GUI olan kurulum seçeneğidir.
Windows Server 2012 Datacenter (Server Core Installation)Datacenter sürümün ilk etapta GUI olmayan, Server Core kurulum seçeneğidir.
Windows Server 2012 Datacenter (Server with a GUI)Datacenter sürümün Full GUI olan kurulum seçeneğidir
Yukarıdaki sürümler arasında sizin için listelenen ve kurulumunu yapmak istediğiniz opsiyonu seçin.
Ardından anlaşmayı kabul edin ve ilerleyin.
Yeni bir kurulum yaptığınız için aşağıdaki seçenek ile ilerleyin.
Eğer disk üzerinde bölümleme yapmak isterseniz Drive Options bölümünden gerçekleştirebilir veya müdahale etmeden ilerleyebilirsiniz.
Ardından kurulum başlar ve aşağıdaki gibi ilerler.
Kurulum sürecinde sunucu otomatik olarak yeniden başlar.
Açıldığında ise sistemin varsayılan yöneticisi olan Administrator hesabı için bir parola belirlemenizi ister.
Parolayı belirleyin ve Finish butonuna basarak kurulumu tamamlayın.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun