Ana içeriğe atla

Bilgisayar Hızını Optimize Etmek ? Üç Basit Adım

Bilgisayarınızın hızını iyileştirmek için birçok yol mevcuttur. Ne var ki, yapılacak en iyi şey her zaman için temel şeylerdir ki bunlar aynı zamanda en basit adımlardır. Bilgisayarınız eski veya yeni olsun, bu üç basit adım en başta yapmanız gereken şeyler.

Bilgisayar hızını iyileştirmede ilk adım ' sabit diskinizi temizlemek. Bütün çalışan makineler gibi, bilgisayar da temizken daha iyi çalışır. Bir bilgisayar söz konusu olduğunda, dijital olarak temizse daha iyi çalışır. Bunu söyledikten sonra bilgisayarınızın sabit diskini temizlemeniz gerektiğini ekleyelim. Üç aydan daha uzun bir süredir dokunulmamış herhangi bir kullanılmayan dosyanın gitmesi gerekir.

Bu, üç aydan daha uzun süredir erişilmemiş her belge, resim, müzik, video ve bütün diğer dosyaların sabit diskinizden silinmesi gerektiği anlamına gelmektedir. Eğer bu dosyalardan bir kısmını tutmak istiyorsanız, bunları CD'ye çekin. Onları sabit diskinizde saklama alışkanlığından vazgeçin.

Ayrıca sisteminiz tarafından artık kullanılmayan dosyaları da sistemden uzaklaştırmak için Disk Temizleme aracını kullanmalısınız. Bu kullanılmayan sistem dosyaları, birkaç GB boyuta bile ulaşmış olabilirler. Bu yüzden onları kaldırdığınızdan emin olun.

Bilgisayar hızını iyileştirmede ikinci adım ' kullanılmayan uygulamaları kaldırın. Bazı uygulamalar bilgisayarınız açılırken bir takım programlar çalıştırırlar ve bu da bilgisayarınızın açılmasını güçleştirir. Dahası, bunlardan bazıları bilgisayarınızın kaybetmemesi gereken bazı değerli sistem kaynaklarını da tüketirler.

Bu yüzden bu uygulamalardan kurtulmak için Program Ekle/Kaldır aracını kullanın.

Bilgisayar hızını iyileştirmede üçüncü adım ' diskinizi birleştirin. Eğer üçüncü adımı atlarsanız, ilk iki adımın hiçbir anlamı kalmaz. Ve üçüncü adımın size verebileceklerini maksimize etmek için ilk iki adımı da ihmal etmemelisiniz. Disk birleştirme, bilgisayar hızını iyileştirmede gerçekten de çok önemli bir yer tutmakta. Zamanla bilgisayarınızdaki dosyalar parçalara ayrılacak ve sıraları bozulacak, bu da sisteminizin dosyaları bulmasını güçleştirerek, bu arada geçen zamanı uzatacaktır.

Bu yüzden dosyalarınızı tekrar sıraya koyun, ayda EN AZ BİR KERE Disk Birleştirme aracını çalıştırın. Bu, bilgisayar hızınızın her zaman optimize olacağını garanti eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun