Ana içeriğe atla

merika'da Drone sahipleri Drone'larını 21 Aralıktan itibaren başlayan bir süreç içerisinde devletin oluşturduğu bir veritabanına kayıt ettirmek zorundalar.

Drone Uçurmak Artık İzin Gerektiriyor
21 Aralıktan itibaren alınan herhangi bir Drone, ilk açık uçuşundan önce Amerikan Federal Havacılık Kurulu(FAA)‘na kayıt edilmek zorunda. Mevcut Drone sahipleri 19 Şubat 2016 tarihine kadar kendi hobi uçağını kaydetmekle yükümlü. İlk 30 gün içerisinde uçaklarını kaydettirenlerden teşvik amaçlı ücret alınmayacağı belirtiliyor.
Habere göre Amerikan Hükumeti, kendi ülkesinde son zamanlarda meydana gelen izinsiz ve tehlikeli Drone uçuşlarının önüne geçmek istiyor. FAA sözcüsü Les Dorr, kaydı reddedenler için 27.500$’a kadar sivil cezalar, şiddetli vakalarda ise 250.000$ para cezası ve üç yıl hapis cezası uygulanabileceğini söylüyor.
13 yaşından büyük kullanıcılar Drone’larını kendileri kaydettirebilecek ve ebeveynler ise küçük çocukları adına kendileri kayıt olabilecek.
Her Drone cihazı üzerinde kolaylıkla görüntülenebilecek benzersiz bir kimlik numarası verilecek. FAA sürecin akıcı ve kullanıcı dostu olacağını belirtti.
drones
FAA Drone kullanım kuralları ve drone uçuş izinleri ise şu şekilde belirlenmiş
* 120m altında uçuş yapılması,
* Kullanan kişinin her zaman görülebilir durumda olması,
* İnsanlı uçakların yakınından asla uçulmaması,
* İnsanlar, stadyum veya spor etkinlikleri yapan grupların üzerinden asla uçulmaması,
* İtfaiye, acil servis gibi aciliyet gerektiren çalışanların yakınından asla uçulmaması.
drone-faa
FAA, Federal Havacılık Kurulu Nedir?
FAA, Federal Havacılık Kurulu, resmi adıyla Federal Aviation Administration ABD ulaştırma bakanlığına bağlı, Amerika hava sahası içinde hava ve havacılıkla ilgili her türlü uçuş, uçak, üretim, müdahale, etkinlik ve geçerli güvenlik mevzuatlarının takibi ve uygulamasını kontrol edip, kısaca ABD’de hava güvenliğini sağlayan federal kuruluştur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun