Ana içeriğe atla

Huawei yıla 12 milyon akıllı telefon satışı ile başladı

Akıllı telefon pazarının üç numaralı ismi Huawei, elde ettiği başarıları geleceğe taşımaya kararlı. Firma, geçen senenin modelleriyle bu yıla iyi bir başlangıç yaptı.

Geçen yılı 108 milyon akıllı telefon satışı ile geride bırakan ve tarihindeki en büyük rakamlara ulaşan Huawei'nin, bu yıl nasıl bir performans göstereceği merak konusuydu. Yılın ilk ayı sona ererken, Huawei yeni rekorların işaretlerini vermeye başladı. Firmada yüzler gülüyor.

Firmadan yapılan açıklamaya göre Ocak 2016 itibariyle 12 milyon akıllı telefon satışı yapıldı. Geçen yıl aynı aya göre yüzde 93 artış elde edildi. Firma tarihinde ilk kez 4 ay üst üste 10 milyon telefon satışı gerçekleştirmeyi başardı. Beklentileri yükselen Huawei, bu yıl toplamda 120 milyon satış rakamını geçmeyi hedefliyor. 

>>Huawei P9 tasarım şeması ortaya çıktı

Firmanın geçen yıl lanse ettiği Huawei P8 serisi büyük bir başarıya imza attı. Huawei P8, P8 Lite ve P8 Max modellerini barındıran P8 serisi, toplamda 16 milyon sattı. Sadece Huawei P8 Lite modeli 10 milyon barajını aştı. P8 ve P8 Max ise toplamda 6 milyon satıldı. Serinin satışlarının büyük kısmı Çin sınırları dışında gerçekleşti. 5 inçlik 720p ekran, 8 adet Cortex-A53 çekirdeği barındıran Kirin 620 yonga seti, 2GB RAM ve 2200mAh kapasiteli batarya gibi özellikler barındıran P8 Lite, ülkemizde 1000TL seviyesinden satılıyor. 

Bu yıla iyi bir başlangıç yapan Huawei, ay sonundaki MWC 2016 etkinliğinde de önemli sürprizlere imza atacak. Firmanın P9 serisini veya Huawei D8 modelini tanıtması beklenirken, giyilebilir cihaz tarafında da bazı yenilikleri duyurması bekleniyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun