Ana içeriğe atla

Microsoft veri merkezlerini su altına indirmek istiyor

Artan veri trafiğini kontrol etmek ve bu verileri saklamak her geçen gün daha zor bir hal alıyor. Microsoft'un veri merkezlerine bakış açısını değiştirmeye aday projesi, bu sorunu ortadan kaldırabilir.

Verinin altın çağını yaşadığı bir dönemden geçiyoruz. Yeni nesil cihazlar, giyilebilir teknolojiler ve sosyal ağlar önemli bir veri trafiği yaratırken, şirketler çin bu verileri saklamak ve yönetmek oldukça zor bir hal almaya başladı. Facebook ve Google yeni veri merkezi projelerini açıklarken, özellikle soğutma gibi maliyetler şirketleri zorlamaya devam ediyor.

The Verge'de yer alan habere göre, veri merkezleri üzerine çalışmalar yürüten Microsoft, verileri su altında saklamaya hazırlanıyor. Bir kaç yıldır konuyla ilgili çalışmalar yürüten şirket, özel olarak tasarlanmış bir kapsülde yer alan verileri 105 gün boyunca su altında saklamayı başardı. Procejt Natick adlı proje kapsamında hazırlanan kapsülün beklenenden çok daha iyi sonuçlar verdiğini ifade eden Microsoft yetkilileri, ilerleyen süreçte projenin geliştirilebileceğine dikkat çektiler.

Project Natick ile birlikte özellikle soğutma maliyetlerinin önemli ölçüde azaltılması beklenirken, okyanuslarda saklanacak veri kapsüllerinin, 90 günde hazırlanması da veri merkezi inşa etmekten çok daha pratik olduğunun altı çiziliyor. Bunun yanı sıra gelen talepler doğrultusunda okyanuslarda yeni kapsüller için alan yaratmanın çok daha kolay olacağını ifade edilirken, yeni üretilecek kapsüllerin çevre konusunda da son derece duyarlı olması bekleniyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da...

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin...

(C#) Ders 2 - Degisken Tipleri, Degisken Tanimlama ve Operatörler

C# Hakkinda Temel Bilgiler Bu dersimizde C# dili hakkinda temel bilgiler ögrenecegiz. Biraz açarsak bu dersimizde veri tipleri, degiskenler ve operatörleri nasil kullanacagimizla ilgili bilgiler verecegiz. Temel Veri Tipleri ve CTS(Common Type System) Karsiliklari C# da iki çesit veri tipi vardir: Deger Tipleri (Value type) Referans Tipleri(Reference Type) Degiskenler bellekte bulunan verilerdir. Bir degiskeni kullandigimiz zaman o degiskenin bellekte bulundu yerdeki bilgiyi kullaniriz. Deger tipleri veriyi direk olarak bellek bölgesinden alirken referans tipleri baska bir nesneye referans gösterirler. Yani referans tipleri içinde veri degil adres bilgisi tutarlar. Veri tipleri stack dedigimiz bellek bölgesinde tutulurlar, referans tipleri ise heap bellek bölgesinde saklanirlar. int, double, float gibi veri tipleri deger tiplerine örnek gösterilebilir. Herhangi bir sinif türü ise referans tipine örnek gösterilebilir. Deger tipleri birbirine esitlenirken degiskenin ba...