Ana içeriğe atla

Microsoft, SwiftKey'i satın mı alıyor?

İddialar doğruysa Microsoft, Android'in ve iPhone'un bu popüler uygulamasını satın alıyor!


Microsoft, kendi mobil işletim sisteminin yeni sürümünü henüz çoğu cihaza sunmuş değil. Ancak firma, kendi yavaşlığını aşacak başka bir yol keşfetti: Mevcut uygulamaları satın almak.
Financial Times'ın iddialarına göre SwiftKey, yakında 250 milyon dolar karşılığında Microsoft'un kontrolüne geçebilir. Popüler klavye uygulaması SwiftKey, otomatik düzeltme ve sonraki sözcüğü tahmin etme gibi işlevleriyle öne çıkıyor. Android için ve yakın zamanda iPhone ve iPad için sunulan uygulamanın geliştiricileri, Londra'da bulunuyor.
SwiftKey'in rakibi Swype, indirme listelerinde SwiftKey'in üstünde bulunuyor. Yine de SwiftKey, Android ve iOS'ta 300 milyonun üzerinde etkileyici bir indirme sayısına sahip.
Söylenenler doğruysa Microsoft'un tek amacı, popüler bir klavyeuygulamasını ele geçirmek değil. Firmanın SwiftKey'i satın alarak yapay zeka alanında ileriye dönük bir hamle planladığı söyleniyor.
Bu elbette Microsoft'un ilk satın aldığı mobil uygulama olmayacak. Yazılım devi daha önce eposta uygulaması Acompli'yi, yapılacak listesi uygulaması Wunderlist'i ve takvim uygulaması Sunrise'ı satın almıştı. Windows 10 Mobile'ın işleri müthiş gitmese de Microsoft'un elindeki alternatif uygulamalar, piyasadaki cihazlarda kontrol sahibi olmasını sağlıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun