Ana içeriğe atla

SİBER SALDIRILARDA İDEOLOJİK AMAÇLARIN YERİNİ DOLANDIRICILIK ALDI

Uluslararası siber güvenlik kuruluşu Arbor Networks’ün araştırmasına göre, 2015’te saldırı boyutları son 11 yıla göre 60 kat arttı. Saldırı motivasyonları arasında İnternet korsanlığı ve ideolojik eylemler geri planda kalırken, öne çıkanlar para sızdırma ve suçluların saldırı becerilerini gösterme amaçları oldu. Şirket içinden gelen siber tehditlerle karşılaşma oranı yüzde 12’den yüzde 17’ye, kendi ağlarındaki sunuculardan saldırı yapan veri merkezlerinin oranı yüzde 24’ten yüzde 34’e yükseldi.

Dünyadaki İnternet servis sağlayıcılarının yüzde 90’ının siber güvenliğini sağlayan uluslararası siber güvenlik kuruluşu Arbor Networks, Kasım 2014 – Kasım 2015 dönemini kapsayan 11. Yıllık Küresel Altyapı Güvenliği Raporu’nu yayımladı. Türkiye’de de son döneme damgasını vuran DDoS (online hizmetleri engelleme) saldırılarına yönelik güvenlik çözümleri sunan Arbor Networks, raporda DDoS’un tüm dünyadaki artışını gözler önüne serdi.
Dünyanın dört bir yanından servis sağlayıcılar, şirketler, barındırma, mobil ve kurumsal operatörlerinden 354’ünün katılımıyla gerçekleştirilen anket sonucu ortaya çıkan veriler, İnternet’e bağlı olan tüm şirketleri tehdit eden DDoS saldırıları karşısında güvenlik duvarlarının etkisiz kaldığını ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 50’sinden çoğu bir DDoS saldırısı karşısında güvenlik duvarının koruma sağlayamadığını belirtti.
Siber saldırılar artıyor, güvenlik kadroları daralıyor
Siber tehdit ve saldırıların giderek arttığı 2015’te tespit edilen bir başka çarpıcı bulgu, siber güvenlik kadrolarını artırmaya çalışan şirketlerin sayısının yüzde 46’dan yüzde 38’e gerilemesi oldu.
Kötü niyetli iç tehditlerle karşılaşan kurumsal katılımcıların oranı 2015’de yüzde 12’den yüzde 17’ye yükseldi. Kurumsal katılımcıların yüzde 40’ının kendi cihazını getiren çalışanların cihazlarının kullanımını izleyecek herhangi bir çözüme sahip olmadıkları tespit edildi. Çalışanların kendi cihazlarını kurumsal ağa bağlamaları ile ilişkili olarak ortaya çıkan güvenlik tehditleri yüzde 6’dan yüzde 13’e yükseldi.
Siber saldırılar 11 yılda 60 kat arttı
Araştırma kapsamında tespit edilen en büyük saldırı saniyede 500 Gb büyüklükte olurken, saniyede 450, 425, 337 Gb’lık saldırılar bildiren katılımcılar da oldu.  11 yıl once kaydedilen en büyük saldırının saniyede 8 Gb olduğu dikkate alındığında, 2015’te saldırı boyutlarının 60 kattan fazla arttığı tespit edildi. Bulut tabanlı hizmetleri hedef alan saldırılar yüzde 29’dan 33’e; altyapı, uygulama ve hizmetleri hedefleyen çok katmanlı saldırılar yüzde 42’den yüzde 56’ya yükseldi. Katılımcıların yüzde 93’ü uygulama katmanına yönelik DDoS saldırıları yapıldığını bildirirken, en çok hedef alınan hizmetler ise DNS hizmetleri oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun