Ana içeriğe atla

Instagram ilk orijinal dizisini yayınladı

Son dönemde teknoloji firmalarının dikkatini çeken orijinal içerik alanına Instagram da dahil oldu. İlk Instagram dizisi olan Shield 5'in şu ana kadar üç bölümü yayınlandı.
 Netflix, Amazon ve Hulu gibi dijital platformların orijinal içerik alanında yakaladığı başarı, kendi video paylaşım platformları bulunan hemen hemen her şirketi harekete geçirdi. Amerikalı teknoloji devi Apple'ın orijinal diziler geliştirmeyi planladığının ortaya çıkmasından sadece birkaç gün sonra, bu kez de Instagram cephesinden benzer bir haber geldi.
 Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, ilk orijinal dizisi olan Shield 5'ı geçtiğimiz günlerde yayınlamaya başladı. Hello Carter filmiyle tanınan Anthony Wilcox tarafından yazılan ve yönetilen dizi, 15 saniyelik 28 bölümden oluşuyor. Bu ay boyunca her gün bir bölümü Instagram üzerinden yayınlanacak olan dizinin, şimdiye kadar üç bölümü yayınlanmış durumda.
 
Magic City ve The Art of More gibi dizilerden tanıdığımız genç oyuncu Christian Cooke'un başrolünü üstlendiği Shield 5, kanlı bir elmas soygununun ardından yaşananları anlatıyor. Soygunla bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan güvenlik görevlisi John Swift (Cooke), kendisini bir anda tehlikeli bir kedi fare oyununun içinde buluyor. Bir yandan polislerden, bir yandan da suçu üstüne atan suçlulardan kaçan Swift, yakalanmadan önce masumiyetini kanıtlamak zorunda.
Instagram tarafından "sosyal sinema" olarak nitelendirilen Shield 5, dizi dünyasında son dönemde yaşanan devrimin beraberinde getirdiği yeniliklerin en iyi örneklerinden biri. Önümüzdeki dönemde Snapchat ve Vimeo gibi servislerin de benzer içerikler yayınlaması bekleniyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun