Ana içeriğe atla

Windows XP İçin Ses Sürücüsüne İhtiyacım Var

En yaygın görülen ses hatalarının bazıları, hatalı bir sürücüden kaynaklanıyor olabilir. Eğer Windows XP için bir ses sürücüsüne ihtiyacınız varsa, bulmak bazen zor olabilir. Neyse ki bugün bu sürücüleri bulmanın daha kolay yollarına sahibiz.

Sürücüler bilgisayarınızın önemli parçalarındandır çünkü iş ses kartını işletmeye gelince, bu işi bunlar yapar. Bugünlerde o kadar farklı modelde ses kartı mevcut ki, bir bilgisayar bunların her birini özel olarak işletemez. Bu yüzden bilgisayarın gönderdiği jenerik sinyalleri alıp bunları kartınızın anlayacağı komutlara çevirmesi için sürücülere ihtiyacımız var. Doğru sürücü olmadan, hatalar bir rutin halini alabilir ve dahası kartınızın her özelliğinden faydalanamazsınız.

Bir sürücünün birçok versiyonu olmasından dolayı sisteminiz için en doğrusunu bulmak çok zor bir uğraş olabilir. Bu programlar sürekli güncellenmekte ve bundan sizi kimse haberdar etmez. Bu sadece sisteminiz için doğru sürücüyü bulmanızı zorlaştırmakla kalmaz, aynı zamanda kritik güncellemeleri takip etmenizi de imkansızlaştırır. Ama artık değil.

Eğer bir Windows XP ses kartı sürücüsüne ihtiyacınız varsa fakat sisteminiz için doğru olana karar veremiyorsanız, o zaman size otomatik sürücü yazılımlarını kullanmanızı tavsiye ederim. Bu programlar sürücülerinizi güncel tutmak ve sisteminiz için en doğru sürücüyü kullandığınızdan emin olmak için tasarlanır. Ek olarak, virüs ve casus yazılım gibi birçok faktör tarafından ortaya çıkarılan sürücü bozulmalarını ve diğer hataları da görüntülerler.

Öncelikle sisteminizi tarayarak bilgisayarınızı meydana getiren bileşenleri tespit ederler. Ondan sonra ihtiyacınız olan en iyi, en güncel ve resmi sürücüyü bulurlar. Ondan sonra da istediğiniz sürücüyü indirip kurma seçeneğiniz var. Çok hızlı ve çok basit.

Eğer kendi kendinize bir Windows XP ses sürücüsüne ihtiyacınız olduğunu söyleyip duruyorsanız, bu yazılımları bir deneyin. Sisteminizin ne kadar geri kalmış olduğunu görünce şaşırabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun