Ana içeriğe atla

Telefonların şarjını Facebook tüketiyor

Telefonların şarjını Facebook tüketiyor


Devasa pillerle gelen telefonlar bile bazen pil sorunu yaşayabiliyorlar. Yeni ancak pek şaşırtmayan bir keşif, Facebook uygulamasını kaldırmanız halinde pil ömrünüzü yüzde 20 artırabileceğinizi ortaya çıkardı.

Facebook uygulaması, sosyal ağın çoğu işlevini telefonunuzdan rahatça kullanmanızı sağlıyor. Ancak uygulama, The Guardian yazarı Samuel Gibbs'e göre pilinizin normalden hızlı tükenmesine yol açıyor. Gibbs, Facebook'u kaldırdıktan sonra Android6.0'lı Nexus 6P'sinin pil ömrünün yaklaşık yüzde 20 uzadığını söylüyor. Aynı testi gerçekleştiren Reddit kullanıcısı ve Russell Holly adlı bir blog yazarı, benzer sonuçlar elde ettiklerini söylüyorlar: Facebook uygulaması cihazı yavaşlatıyor ve pil ömrünü tüketiyor.
Pil ömrünün kısalması için Facebook uygulamasını kullanmanız gerekmiyor. Facebook ve Facebook Messenger uygulaması yüklü değilken diğer uygulamaların yüzde 15 daha hızlı açıldığı söyleniyor.
Facebook uygulamasının iOS'da pil ömrüyle ilgili sorunlara yol açtığını daha önce duymuştuk, ancak Facebook bunları onarmak üzere bazı değişiklikler yapmıştı. Android'de yaşanan bu sorunlarla ilgili ise Facebook, "bu sorunları gidermek üzere çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.
Facebook uygulamasının sizin telefonunuzun da pil ömrünü yiyip bitirdiğini düşünüyor, ancak uygulamayı kaldırmak istemiyorsanız, Greenify gibi bir uygulamayla onun arka planda yaptıklarını kısıtlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun