Ana içeriğe atla

Paylaşımlarınızla hedef haline gelmeyin

Sosyal medyadaki paylaşımlar sizi hedef haline getirebilir.

Kaspersky Lab tarafından aralarında Türkiye'nin de olduğu 16 ülkede gerçekleştirilen bir anket, sosyal medya kullanıcılarının yaklaşık üçte birinin (%30) gönderileri, check-in'leri ve diğer kişisel bilgilerini sadece arkadaşlarıyla değil herkese açık tuttuğunu, sınırlamadığını ortaya koydu. Bu durum, siber suçluların saldırıları için kapıyı ardına kadar açıyor.
Ankete göre; internet kullanıcılarının dörtte üçünün (%78) en az bir sosyal medya hesabı var. Fakat sosyal medya kullanıcıları arasında büyük bir bilinçsizlik mevcut. Anket katılımcılarının onda biri (%9), sayfalarını ve gönderilerini arkadaş listesi dışındakilerin göremediğini düşünmekte. Bu durum kişisel bilgilerinin yanlış ellere düşmesini ve hata suçlularca kimlik hırsızlığı ve finansal dolandırıcılık amacıyla kullanılmasını kolaylaştırıyor.
Araştırmada kullanıcıların arkadaş eklerken kendilerini tehlikeye attıkları görülmüş; şaşırtıcı bir şekilde %12'si tanıyıp tanımadıklarına bakmadan herkesi listelerine eklediğini belirtmiş. Ayrıca kullanıcıların üçte biri (%31), ortak arkadaşları varsa diğer insanların bağlantı taleplerini kabul etmekte; bu durum kullanıcıları daha fazla sayıda tanımadığı kişiye ve hatta reklamcılık aracıları ve suçlulara karşı korunmasız bırakmakta. Söz konusu olan "arkadaşlara" güvenmek olduğunda anket katılımcılarının dörtte biri (%26), bir arkadaşından gelen bağlantıyı ne olduğunu bile sormadan ya da göndericinin hesabının ele geçirilmiş olabileceğini hesaba katmadan tıklatmakta bir sakınca görmediğini belirtmiş.
Kaspersky Lab Baş Güvenlik Araştırmacısı David Emm şu yorumlarda bulundu: "Sosyal ağ kullanıcıları, siber bilince sahip olmayarak ve yabancılara kişisel ve gizli bilgilerine kolay erişim olanağı tanıyarak tehlikeli bir oyun oynuyorlar. Doğum günlerinden adreslere ve tatil planlarına kadar çok sayıda bilgi içeren sosyal medya profilleri varken siber suçlular için değerli bilgiler bulmak ve bunları kötüye kullanmak veya kimlik çalmak çok büyük bir zahmet gerektirmiyor. Bu bilgileri bir arkadaşınıza vermeniz bu işi daha da kolaylaştırıyor."
Sosyal medya paylaşımlarınızın sizi tehlikeye atmaması için Kaspersky Lab, her şey göründüğü gibi olmayabileceği için İnternet kullanıcılarının kimlerle arkadaş oldukları ve bu sitelere güven duyup duymama konusunda dikkatli olmalarını tavsiye ediyor. Şüpheniz varsa, bir arkadaşınızın talebini kabul etmeyin veya beklemediğiniz bir bağlantıyı tıklamayın. Durum güncellemelerinizi sadece en yakın arkadaşlarınızla paylaştığınızdan emin olmanız için ayrıca bu sosyal ağ hesaplarındaki gizlilik ayarlarının en üst düzeyde olması gerekiyor. Dikkatli olmanın yanı sıra güvenlik yazılımları dijital hayatınızı İnternet tehditlerine karşı korumanıza ve gizliliğiniz ve kimliğinizin güvenliğini sağlamanıza olanak tanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun