Ana içeriğe atla

Bilgisayar Sorunlarını Çözme

Bilgisayar sorunlarınız çözmenize yardımcı olacak değerli bilgiler mi arıyorsunuz' Eğer bilgisayar sorunları yaşıyorsanız, o zaman doğru yerdesiniz. Bu makale, bilgisayar sorunlarınızı çözmenize yardımcı olmak için yazılmıştır; böylece tekrar çevirimiçi olabilir ve yapmaya çalıştığınız şeyi bitrebilirsiniz.

Bir PC sahibi olduğunuzda uğraşıyor olabileceğiniz her çeşit bilgisayar meselesi vardır. Fakat şu da bir gerçek ki; birçok bilgisayar sorunu, insanları sistemlerini temizlemeye vakit ayırmadıkları için ortaya çıkmaktadır. Eğer şu anda bilgisayar sorunlarınız çözmek için ne yapmanız gerektiğini anlamaya çalışıyorsanız, kendinize sormanız gereken ilk şey "Bilgisayar kayıt defterini en son ne zaman temizledim'" olmalıdır.

Eğer kayıt defterinin ne olduğunu bilmiyorsanız, büyük ihtimalle onu temizlemeyi ihmal etmişsinizdir. PC kayıt defterinin sorun üretmesi sık karşılaşılan birşeydir. Gerçek şu ki; bilgisayar sahibi birçok insan bir noktada kayıt defteriyle ilgili sorunlar yaşamıştır.

Çünkü PC kayıt defteriniz sisteminizin omurgasıdır, bu yüzden onu temizlemeyi ihmal ederseniz, sisteminizi yavaşlatacaktır. Bunu, bütün önemli dosyalarınız tuttuğunuz bir çekmece gibi düşünün. Çekmece tıkabasa dolduğunda veya dağınık bir hal aldığında, temizlemenin vakti gelmiş demektir. Yoksa çekmecenin kapanmadığını görürsünüz.

İşte kayıt defteriyle ilgili olan da tam olarak budur. PC bir kere doldu mu, kayıt defteri daha fazla dosya veya yazılım yüklemenize izin verecek kadar genişleyemez. Ayrıca o kadar dolu olacaktır ki, bilgisayarınızın normalden yavaş çalışmasına neden olacaktır.

Kayıt defterini temizlemenin bazı yolları vardır ve bunlardan ilki bir kayıt defteri düzenleme yazılımı satın almaktır. Bu tür yazılımları internetten veya teknoloji marketlerinden temin edebilirsiniz. Başka bir metod ise bütün bu işlemleri yapacak bir yazılım temizleme şirketi bulmaktır. İkincisi, birçok insanın sonunda kullanmaya başladığı bir yöntemdir çünkü yazılım temizleme şirketleri bütün işlem boyunca size eşlik ederler.

Bilgisayarın en önemli kısmı olan kayıt defteriyle uğraştığınız için, güvendiğiniz bir şirket bulmak önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun