Ana içeriğe atla

SteelSeries APEX incelemesi İyi bir oyuncu klavyesi isteyenlere...

SteelSeries APEX, beğendiğimiz klavyeler arasındaki yerini alıyor. Klavyenin farklı bölümlerini farklı renklerle renklendirebilmek göze güzel gelen bir özellik, ancak bu klavyeye özel bir özellik değil tabii ki. SteelSeries APEX'i özel yapan şey, aslında genel olarak oyuncuların ergonomisiyle rahat bulabilecek yapıda tasarlanmış olması. Öte yandan APEX'te RAW modeline nazaran sol makro paneline bir sütun daha eklenerek makro tuşlarının 22 adete çıkartıldığını da söyleyelim. Yani elinizde tam 22 adet özelleştirilebilir tuş seçeneği bulunuyor. Her ne kadar bunlardan 10 tanesine ulaşmak zor olsa da, diğer klavye tuşlarına müdahale etmediği sürece seçeneğinizin olduğunu bilmeniz güzel. Eğer mekanik bir klavye için ekstra 300 – 400 TL vermek istemiyorsanız sizin için ideal bir klavye olabileceğini söyleyebiliriz.
SteelSeries APEX'in fiyatı ise 320 TL civarında.
Kimler Almalı
Mekanik klavye için ekstra 300 – 400 TL vermek istemiyorsanız sizin için ideal bir klavye olabileceğini söyleyebiliriz.

İyi bir oyuncu klavyesi isteyen her oyuncunun arayabileceği her detaya sahip.

Oyuncular için üretilen çevre birimleri geçtiğimiz seneler içinde kendi piyasasını yaratmayı başarmış durumda. SteelSeries de oyuncuların favorisi olan, kendi kemik kitlesini yaratmış bu "özel" markalardan biri ve bu sefer elimizde bir oyuncunun sahip olabileceği en iyi oyun klavyelerinden biri bulunuyor. Şimdi SteelSeries APEX'e yakından bakalım.
SteelSeries APEX, devasa bir kutuda geliyor ve ilk saniyede anlayabileceğiniz bir malzeme kalitesine sahip. Klavye genel hatlarıyla son derece ergonomik ve rahat, ancak klavyenin sol tarafında bulunan  –her ne kadar çok kullanışlı olsa da- makro tuşlarını bir türlü sevemedik doğrusu. APEX'i ofiste uzun süre kullanıp test etmemize rağmen, "ESC" tuşuna basmak yerine her seferinde elimiz makro tuşlarına gitti. Bu anlamda klavyenin uzun bir alışma süreci gerektirdiği açık.
Öte yandan klavyenin en sevdiğimiz özelliği, klavyenin yüksekliğini ayarlamak için verilen aparatları. Eski devir plastik ayakların uzun süredir kullanılmaması açıkçası bizi çok mutlu ediyor. Zira konu oyun olunca özellikle FPS oyuncuları aksiyonun hiddetine kapılıp o ayakları kırabiliyor çoğu zaman.
SteelSeries APEX, her bölümü oyuncular düşünülerek tasarlanmış bir klavye seti. Her ne kadar "ESC" tuşunu bir türlü tutturamasak da klavyede yer alan "Space" tuşu bulunmayacak gibi değil. Bu tuşu bir türlü ıskalamayacağınızdan emin olabilişiniz.
SteelSeries APEX, yazılım desteğini de beraberinde getiriyor elbette. Klavyeyi daha verimli kullanabilmek için SteelSeries'in internet sitesinden SteelSeries Engine'i indirmeyi ihmal etmeyin. Zira bu yazılım sayesinde klavye tuşlarının renklerini değiştirebiliyor, makro tuşları kontrolünüz altına alabiliyor ve çeşitli kısayol tuşlarını belirleyebiliyorsunuz. Yine bunun yanı sıra oyun profilleri açmak gibi ek seçeneklerle kişiselleştirilebilirliği arttıran SteelSeries APEX, bu yazılımı kutusunda kullanıcılara sunmamış.
  • SteelSeries APEX Teknik Özellikleri
  • Ürün ModeliSteelSeries APEX
  • Ürün TürüKlavye
  • CHIP Online Notu90
  • ÜreticiSteelSeries
  • Teknik Detaylar
  • ArabirimUSB
  • Makro Tuşu22 adet
  • Işıklandırma SeçenekleriVar

Alternatifleri

SteelSeries APEX'e alternatif olarak uygun fiyatlı bir klavye arıyorsanız A4 Tech X7-G800V modelini de tercih edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi

Linux İşletim Sisteminin Dağıtımlarının En az sistem gereksinimi isteyen sürümleri, değerlendirilmesi aşağıdadır, Değerlendirilen dağıtımlar şunlardır: Ubuntu Xubuntu Lubuntu Damn Small Linux Linux Mint Fedora Opensuse Debian Rat Hat Suse Linux Suse Linux Sistem Gereksinimleri: Pentium 1-4 ya da Xeon; AMD Duron, Athlon (XP, MP ya da 64), Sempron ya da Opteron 256MB RAM 500MB boş disk alanı 800x600 yada üstü resolution Rat Hat Memory Gerekli: 4 GB of memory Önerilen: 8 GB of memory CPU Gerekli: Intel Core processor, 2.4GHz, 512K cache or equivalent Önerilen: Intel multi-core processor, 2.4GHz dual processor, 512K cache or equivalent Storage 5 GB alan temel kurulum için. 40 GB alan Channel başına. 10 GB alan Cache dizini için(/var/cache/rhn) Disk yapılandırması olarak Raid 5 tavsiye edilir. Database İlk kurulum için 12 GB alan önerilir. Client ve channel hesaplamaları ise, 250 KB alan client system başına, 500 KB alan çhannel başına, ayrıca 230 KB channel da

( C#) Ders 4 - Diziler, Çok Boyutlu Diziler, Düzenli ve Düzensiz Çok Boyutlu Diziler Nasil Kullanilir. foreach Döngüsünün Kullanimi.

C# da Diziler Diziler için ayni tipteki verilerin tutuldugu bir koleksiyon diyebiliriz. Örnegin integer verinin bir yigin seklinde tutulmasi için dizileri kullaniriz. C# da diziler referans tipinde degiskenlerdendir. C# da tanimlanan tüm diziler System.Array sinifindan türemis bir nesnedir. C# da diziler asagidaki gibi tanimlanir. ? 1 <veri tipi>[] <degisken ismi> = new <veri tipi>[<dizinin boyutu>]; 10 adet integer veri tutan bir dizinin tanim ise ? 1 int [] integerDizi = new int [10]; Bir dizinin boyutlari sabittir ve kullanilmadan önce belirlenmelidir. Dizi boyutunu belirlemek için baska bir degiskende kullanabilirsiniz. ? 1 2 int boyut = 10; int [] integerDizi = new int [boyut]; Diziyi tanimlama ve baslangiç degerlerini atama islemini ayri satirlardada yapabilirsiniz. ? 1 2 int [] integerDizi; integerDizi = new int [10]; Ayrica dizileri tanimlarken, dizi içine atmak istedigin

JavaScript ile Popup Pencereleri

Popup pencereleri bir sayfa içinde ek bir pencere açma islemidir. Popup pencereler JavaScript kullanarak açilirlar. Popup pencereler yaygin olarak reklam göstermek amaciyla kullanilir. Diger bir kullanim amaci ise yardim sayfalari tasarlamak içindir. Ihtiyaciniz dogrultusunda farkli amaçlar için kullanilabilirler. Popup pencereler; Sayfa yüklenmesinde,Sayfadan çikildiginda,Kullanici bir linki tikladiginda açilabilir. Sayfa yüklenirken veya kapatilirken bir popup açmak için body etiketi içine asagidaki kodu yazmaniz yeterlidir. Sayfa yüklenirken ? 1 <body onload= "javascript: alert(Load islemi!')" > Sayfa Kapatilirken ? 1 <body onunload= "javascript: alert('UnLoad islemi!')" Link tiklandiginda ? 1 <a href= "javascript: alert('link Tiklandi!')" >Popup Aç!</a> Popup olarak yeni bir pencere açmak istiyorsak window.open() metodunu kullaniriz. Window.open metodun